Etiketler:

Patlıcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır


Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri

  • Patlıcan
  • Yeşil Domates
  • Kırmızı Biber
  • Lahana
  • Havuç
  • Sarımsak
  • Kereviz Sapı
  • Tuz

Suyu İçin:

  • Kaynamış Soğumuş 1 Litre Su
  • 1 Çorba Kaşığı İri Tuz
  • 1 Çay B. Sirke

Hazırlanışı :
Patlıcanları haşlayıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra ortalarını kesip yarıyoruz. Yeşil domates, beyaz lahana, havuç ve sarımsağı küçük bir şekilde doğrayıp harmanlıyoruz. Patlıcanların içine bu harçtan dolduruyoruz.

Kırmızı biberlerden kalın parçalar kesip patlıcanların üzerine koyuyoruz. Kereviz saplarını kaynar suya sokup çıkartıyoruz. Kaynar sudan sonra soğuk suya sokup çıkartıyoruz. Yumuşayan kereviz sapları ile patlıcanları bağlıyoruz.

Cam bir kavanoza dolduruyoruz. Kavanozda boş yerler kalırsa yeşil domatesle doldurabiliriz. Üzeri için su kaynatıyoruz. su kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip tuz eriyene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.

Suyun altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra sirkesini ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız suyu turşunun üzerine döküyoruz. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters