Etiketler:

Lokantada Yapılan Kuru Fasulye Tarifi


Lokantada Yapılan Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri
  • İki bardak kuru fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Bir domates
  • Bir baş soğan
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gr kuşbaşı et
  • 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın. Tencereye su koyarak, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, şöyle bir döndürdükten sonra etleri koyun ve rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun. Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Biraz da etle beraber çevirin. 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin. 

Yumuşayan fasulyeleri, kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık ateşte bir saat kadar fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. 

Ayrıca fasulyeden fasulyeye su çekmesi değişeceğinden arada kontrol edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters