Etiketler:

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifleri

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Oktay Usta Tarifi Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Yapılışı, Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılıyor, Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye malzemeleri. 


Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi -1
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 250 gram margarin ( yumuşak)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı yogurt
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • Üzerine için:
  • Bir miktar pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlayalım. Tabiiki çok kolay. Normal bir tencereye elmaları rendeleyelim. Üzerine İçinde bulunan toz şekeride atarız. Yavaş yavaş pişiriririz. Tabiiki birazcık sulanır. Suyu bitmeye yakın dövülmüş cevizi karıştırırız. Bir iki karıştırdıktan sonra üzerine bir çay kaşığı kadarda tarçın atarız. Ateş üzerinden alırız. bir tarafta soğumaya bırakılır.
Elmali kurabiye 1
Diğer tarafta hamuru yoğuralım. Yoğuracağımız kabın içine yumuşamış margarini koyarız. Onun üzerine sıvıyağını, 3 çorba kaşığı pudra şekerini, yumurtayı, yogurdu koyar elimizle öncelikle güzelce yoğururuz. Sonra biraz un dökeriz onun üzerine kabartma tozunuda dökeriz. Kabartma tozunu unla bir karıştırırız. Ama lütfen unu ve kabartma tozunu eleyelim.. Daha iyi olur.
Daha sonra un kata kata yumuşak bir hamur yoğururuz. Hamurdan büyük bir parça  alıp oklavayla aç. Su bardağının ağzıyla yada çay bardağının ağzıyla kes. Büyüklüğü sizin isteğinize göre olsun. Ortasına iç koyun. Ağzını resimdeki gibi birleştirin.

220 derecede ısınmış fırında pişirin. Piştikten sonra biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri süzgeçle serpilir.




Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi -2
Malzemeleri
  • Bir paket margarin 
  • Bir tane yumurta 
  • Bir çay bardağı ılık süt 
  • Vanilya 
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Dört tane elma
  • Biraz ceviz
  • bir çay kaşığı tarçın
  • Dört çorba kaşığı şeker
  • Pudra şekeri (Piştikten sonra üzerine serpmek için)
Resim 1
Yapılışı
Önce elmaları rendeleyip, içine şekeri ve cevizi ilave edip ateşte karıştıralım. Ateşten alınca tarçını ilave edelim. Hamuru hazırlamak için bir kaba yumurta, margarin, süt, şekeri boza kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu kaba koyup iyice karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamuru  parçalara ayır parçalar çok küçük olmasın..

Her bir parçayı merdaneyle biraz aç yuvarlak şekilde açtığın hamuru çok imce olmasın resim 1'deki gibi 6 parçaya böl (pizza dilimleri gibi kes).

Parçaların geniş uçlarına iç malzemeyi koyup geniş kısmından başlayarak rulo biçiminde resim 2'deki gibi saralım. Tepsiye dizerek fırına sürelim. Hafif pembeleşince fırından çıkartalım, çok kızartmayalım. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek servis yapalım.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters