Etiketler:

Mayasız Poğaça Tarifleri


Mayasız Poğaça Tarifleri Oktay Usta 
Malzemeleri:
  • 2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram erimiş tere yağ (veya margarin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
İç Malzemesi :
  • 250 gr peynir veya maydanoz karışımı
Hazırlanışı :
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun (hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli)

Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir-maydanoz karışımından koyun. Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Bu ölçülerle 20-25 tane çıkıyor)

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters