Etiketler:

Kuru Kaysı Hoşafı Tarifi



Kuru Kayısı Hoşafı
Malzemeleri
  • 25-30 tane kuru kayısı
  • 1,5 litre su
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 2-3 tane karanfil
Hazırlanışı
-Kuru kayısıları küçük parçalara ayıralım. (Kayısılarınız küçükse kesmenize gerek olmayabilir)

-Kestiğimiz kayısıları hafif şişene kadar bir saat kadar suda bekletelim ve sonrasında bir kaç su çalkalayalım.

-Kayısıları tencereye alarak suyunu ekleyelim, kayısılar yumuşayıp pişene kadar kaynatalım.

-Kaynadıktan sonra şekeri ve karanfilleri ilave ederek 5-6 dakika daha kaynatalım. Sonrasında hoşafı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters