Etiketler:

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi


Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı pirinç
  • Yarım kilo dolmalık biber
  • Üç tane soğan
  • Bir tane domates
  • İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • İki  yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 (birbuçuk ) su bardağı sıcak su
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı
1. Bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağı ile dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin.
3. Kuş üzümlerini, toz şekeri ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci ilave edin.
4. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
5. Tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
6. İç malzeme pişince, ince ince doğradığınız taze nane ve maydanozu ekleyin, karıştırıp demlenmeye bırakın.
7. Biberleri ayıklayıp yıkayın.
8. İç malzemeyi biberlerin içine doldurun, ağızlarını domates ile kapatın.
9. Bir tencereye yerleştirin.
10. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
11. Biber kabukları yumuşayıncaya kadar-yaklaşık 20 dakikapişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters