Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Malzemeleri:
Yapılışı
· Fırını 250 derecede ısıtınız.
· Bir kaseye ılık su koyup mayayı içine ilave ediniz ve karıştırıp 15 dakika bekletiniz.
· Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyiniz, ortasını havuz gibi açıp mayayı dökünüz.
· Gerektiği kadar ılık su ilavesiyle yoğurunuz.
· Üzerini bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendiriniz.
· Kıyma hariç malzemeleri çok küçük doğrayınız veya robotta çekiniz.
· Kıymaya baharatları, sebzeleri ilave ederek karıştırınız.
· Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapınız.
· Merdane ile 3 mm. Kalınlığında 10 cm çapında yufkalar açınız.
· Kıymalı içten bol miktarda üzerine yayınız.
· Fırının orta gözünde 20-25 dakika kadar pişiriniz.
Malzemeleri:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- 400 gr kuzu kıyma (orta yağlı)
- 4 adet domates (kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
- 3 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet taze sarımsak (ince kıyılmış)
- 1/2 demet maydanoz (yıkanmış, temizlenmiş ince kıyılmış)
- 1/2 demet nane (yıkanmış, temizlenmiş ince kıyılmış)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı
· Fırını 250 derecede ısıtınız.
· Bir kaseye ılık su koyup mayayı içine ilave ediniz ve karıştırıp 15 dakika bekletiniz.
· Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyiniz, ortasını havuz gibi açıp mayayı dökünüz.
· Gerektiği kadar ılık su ilavesiyle yoğurunuz.
· Üzerini bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendiriniz.
· Kıyma hariç malzemeleri çok küçük doğrayınız veya robotta çekiniz.
· Kıymaya baharatları, sebzeleri ilave ederek karıştırınız.
· Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapınız.
· Merdane ile 3 mm. Kalınlığında 10 cm çapında yufkalar açınız.
· Kıymalı içten bol miktarda üzerine yayınız.
· Fırının orta gözünde 20-25 dakika kadar pişiriniz.