Yeşil Mercimekli Makarna Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım paket makarna
- 1 litre su
- İsteğe göre 1 adet et bulyon ya da tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sosu İçin;
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Göz kararı Kekik
- Tuz
Yapılışı
1- 1 gece önceden ıslattığınız yarım su bardağı mercimeği tencereye alın ve kaynatın.
2- Patates ve havuçların kabuklarını soyarak mercimeklerin içine atın. 10 dakika daha haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Havuç ve patatesleri doğrayın.
3- Mercimekler soğurken soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin.
4- Soğanların üzerine mercimek, patates ve havuçları ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
5- Başka bir tencerede makarnayı 1 litre suya 1 adet bulyon ve zeytinyağı ekleyerek haşlayın.
6- Haşlanan makarnayı süzün ve tabaklara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız mercimekli sostan koyarak biraz zeytinyağı gezdirin.