Malzemeler:
- 1.5 su bardağı un
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- 1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 100 gram beyaz çikolata
- 1 Çay kaşığı vanilya
- 2 Adet çırpılmış yumurta
- 125 gram bitter çikolata
- 1/3 su bardağı krema
- 1 Çay kaşığı vanilya
Süslemek için:
- Krema ve muz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 18*27 cm ebadında dikdörtgen bir kalıbı yağlayın.
Yağladıktan sonra yağlı kağıt ile kaplayın.
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin.
Şekeri ve cevizi ekleyip harmanlayın.
Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü bir arada eritin. Soğumaya bırakın.
Çikolatalı karışımı, vanilyayı ve çırpılmış yumurtaları, unlu karışıma ekleyin.
Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Hamuru fırın kabına boşaltın.
30 dakika pişirin.
Fırından aldığınız keki 10 dakika soğumaya bırakın.
Bu arada sosu hazırlayın.
Bunun için bitter çikolatayı derin bir kaba alın.
Kremayı ısıtıp, çikolatanın üzerine dökün.
Çikolata sıcak krema içinde eriyene dek karıştırın.
Vanilyayı ilave edin. Keki kare biçiminde kesin.
Çikolatayı kekin üzerine gezdirip, krema ve muz ile servis yapın.