Etiketler:

Zeytinyağlı Bamya Tarifi



Zeytinyağlı Bamya Tarifi 
Malzemeler: 
  • 1 kilo bamya 
  • 2 Adet soğan 
  • 2 Adet domates 
  • 1 Su bardağı sıvıyağ 
  • 1 Çay bardağı limon suyu 
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker 
  • 1 Çay bardağı sirke 
  • Tuz Süslemek için limon dilimleri 
Hazırlanışı: 
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. 
Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin. 
Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. 
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. 
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın. 
 NOT: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters