Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo bamya
- 2 Adet soğan
- 2 Adet domates
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı limon suyu
- Yarım tatlı kaşığı tozşeker
- 1 Çay bardağı sirke
- Tuz Süslemek için limon dilimleri
Hazırlanışı:
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin.
Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.
Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
NOT: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.