Etiketler:

Köfteli Enginar Tarifi



Köfteli Enginar Tarifi
Malzemeleri:
  • 5-6 adet enginar
  • 500 gr iç bakla
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Enginarları tencereye koyup yarım limonlu su ile haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede iç baklayla küçük kare şeklinde doğradığımız havucu 1 su bardağı su ile haşlıyoruz. (Suyunu süzmüyoruz.)
Diğer tarafta köfteyi yapacağımız kaba kıymayı, ekmek içini, kuru soğanı, yumurtayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu katıp hepsini yoğuruyoruz.
Köfteyi fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Tavaya yağı koyup köfteleri sallayarak kızartıyoruz. Kızarınca içine bir yemek kaşığı salçayı katıp karıştırıyoruz.
Üzerine haşladığımız iç baklayla havucu aktarıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz.
Enginarları haşladığımız suyun içine sıralıyoruz.
İçlerine köfteli harçtan koyuyoruz. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Servis yaparken dereotu serpiyoruz.
Afiyet olsun.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters