Karaköy Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gr margarin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım cay bardağı seker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta(bir adet sarı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tuzot yada tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr beyaz peynir
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yoğurma kabına yumuşamış margarin, yumurta, yağ, yoğurt, sirke,seker ve tuzu koyup iyice karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın. Peyniri çatalla ezin. Hamuru elinizle açarak bir kaşık peynir koyup kapatın ve elinizde köfte gibi yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte kızarıncaya kadar pişirin.