Etiketler:

Somon Balığı Tartar



Somon Balığı Tartar Tarifi
Malzemeleri 
  • 1 kg taze somon balığı
  • 2 adet limon
  • Zeytin yağ
  • Maydonoz
  • Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tost ekmeği

HAZIRLANIŞI
1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters