Katmer Poğaça Tarifi Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Katmer Poğaça Tarifi Oktay Usta Tarifleri Katmer Poğaça Yapmak Katmer Poğaça Pişirmek, oktay usta poğaça tarifleri, oktay ustadan pogaca tarifleri, katmer poğaça portakal ağacı, mayalı poğaça tarifleri resimli oktay usta katmer poğaça, hamur işleri,katmer poğaça tarifi,poğaça nasıl yapılır, Katmer Poğaça Tarifi, Katmer Poğaça Tarifi nasıl yapılır, Katmer Poğaça Tarifi tarifi, resimli Katmer Poğaça Tarifi tarifi, Katmer Poğaça Tarifi yapılışı, oktay usta Katmer Poğaça Tarifi tarifi, portakal ağacı Katmer Poğaça Tarifi tarifi, nefis Katmer Poğaça Tarifi tarifi, emine beder Katmer Poğaça Tarifi tarifi, ümit usta Katmer Poğaça Tarifi tarifi, ümit usta Katmer Poğaça Tarifi tarifi, gülhan kara Katmer Poğaça Tarifi tarifi, elif korkmazel Katmer Poğaça Tarifi tarifi, oktay usta, emine beder, ümit usta, portakal ağacı, elif korkmazel, gülhan kara, gülhan kara yemek tarifleri, oktay usta yemek tarifleri, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, kolay yemek tarifleri
Katmer Poğaça Tarifi (1)
- Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun.
Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.
Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın.
Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.