Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşık mahlep
- 1 tatlı kaşık tuz
- Alabildiği kadar un
- Tereyağı
- Nişasta
- Beyaz peynir
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık suyu ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine 15 çorba kaşığı un,1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve katmerin hamurunu yoğurun.Hamuru 7 adet bezelere bölün.Her bezeyi nişasta ile merdane tatlı tabağında biraz daha büyük ve ince bir katmer hamuru açın.
Katmer hamurunun arlarına eritilmiş tereyağı sürün.Daha sonra bezeleri üst üste getirin ve merdane ile genişçe bir hamuru açın.Katmer hamurunu üçgenler kesin.Üzerine beyaz peynir ilave edin ve hamuru sarıp rulo yapın.Fırın tepsisine katmer poğaçayı dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Katmer poğaçayı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.