Çardak Kebabı Oktay Usta
Malzemeleri:
- 300 gram kuzu eti
- 1 soğan
- 2 havuç
- 2 biber
- Taze sarımsak
- 1 kase mantar
- 1 çorba kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Domates
- Kaşar peyniri
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- Tuz
Hazırlanışı :
Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile pişmeye bırakın.
Krebi için süt, sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep tavasında kreplerinizi pişirin.
Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarınıkapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.