Bayatlamayan Peynirli Poğaça Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 2 Su bardağı ılık su
- 1 Paket yaş maya
- Tuz, 1 çay kaşığı şeker
- 1 tane yumurta
- Un
Yapılışı
Karıştırma kabına ılık suyu alıp üzerine yaş mayayı, şekeri alıp elimiz ile karıştıralım (her ikisi de erimeli) Yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım, azar azar unu katarak. Kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamuru, üzerini saralım. Sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim.
Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar kopararak dilediğiniz şekillerde şekiller verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim, fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerine sürelim.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.