Etiketler:

Zeytinyağlı Lahana Dolması Sarması Tarifi


Zeytinyağlı Lahana Dolması(sarması)
Malzemeleri:
  • 1 adet küçük lahana pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı dolusu kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kus üzümü
  • Çam fıstığı
  • 3-4 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı su
Yapılışı
Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. 

Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleninceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış pirinçleri ilave edin, biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pisirin. 

Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklü yada normal tencereye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters