Etiketler:

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo taze barbunya
  • 2 havuç
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Üzerine maydanoz
Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranır yağda kavrulur, hafif pembeleşince küp doğranmış domates ve ufak doğranmış sarımsak eklenir, domatesler suyunu bırakınca salça eklenir, tuz eklenir. Barbunyalar konur, üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyulur. Düdüklü yada normal tencerede pişirilir. 

Pişmediyse biraz daha su eklenebilir. Geniş bir kaba veya borcama alınıp üzerine maydanoz doğranır soğumaya bırakılır.  

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters