Malzemeleri:
- 3 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 100 gram kadar bezelye
- 1,5 limonun suyu
- 1 bas soğan veya 6 adet arpacık soğan
- 6 adet kesme şeker
- Yeterince tuz
Yapılışı
Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır.
Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zari büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Her bir kerevizin üzerine 1 kesme şeker konur. Yarim limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir.
Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır.