Zeytinyağılı Semizotu Yemeği
Malzemeleri:
- 1 demet semizotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 büyük domates
- Üzerine için:1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.Semizotunu 2 cm kalınlığında doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını koyarak yemeklik doğradığımız soğanı bir iki karıştırıp salçayı ve domates rendesini ekliyoruz. 1 dakika kadar ateşte kavurduktan sonra tuzu, semizotunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve 1 çay bardağı kadar suyu ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.Servis yaparken yoğurtlu sarımsak hazırlayarak üzerine döküyoruz.