Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- Bir paket margarin
- Bir su bardağı süt
- Bir çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
- İçi için kaşar veya sucuk
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer malzemeleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hazırladığınız poğaça hamurunu birkaç saat buzdolabından bekletin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopararak ortasını elinizde açın ve içine küpler halinde hazırlanmış sucuk ve kaşar parçalarını ilave edin. Koyduğunuz malzeme hamurun içinde kalacak şekilde hamuru kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpip 150C sıcaklıktaki fırında pişirin.