Etiketler:

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Tarifi



Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Tarifi
Malzemeleri:
  • 3 su bardağı un 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç malzeme için
  • 1 çay bardağı soyulmuş
  • yer fıstığı
  • 5-6 dal taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta margarin, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. 

İç malzeme için fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın. Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. İki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. 

Yağlanmış fırın tesisine yerleştirin. Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters