Etiketler:

Patlıcan Musakka Tarifleri Patlıcan Musakka tarifi Patlıcan Musakka Pişirmek Patlıcan Musakka Yapmak




Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır Gaziantep Yöresi
Malzemeleri:
  • Beştane  adet patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı et veya kıyma
  • İki tane domates
  • Bir tane  soğan
  • 1.5 yemek kaşığı karışık salça
  • Dört diş sarımsak (tercihe bağlı fazla da olabilir)
  • Zeytin yağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcan çizgili soyarak dilimleyin, bir tencereye zeytinyağ alarak iyice kızdırın ve patlıcanları kızartın.

Bir tencereye yağ alarak  yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Sulanan etler suyunu çektikten sonra minik minik doğradığınız domatesi, baharatları, salça ve 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları ilave edin. Eğer suyu çok azalmışsa bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Etler pişene kadar kısık ateşte pişirin.

Patlıcanları borcamın yada tepsinin tabanına dizerek üzerine hazırladığınız soslu etleri yayın. Üzerine domates dilimi ve biber dizebilirsiniz. Fırına sürerek 15 dakika kadar pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters