Şerbetli Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
- 1 yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Şurubu:
- 3 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
Yapılışı
- Öncelikle şurubumuzu pişirip soğutalım ;soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
(2 şer çay bardağı da sanırım yeterli olur)
- Hamur malzemelerini karıştıralım ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, üzerine biraz bastırarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim,170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirelim.
- Sıcak kurabiyeleri soğuttuğumuz şurubun içine hızlıca batırıp çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslediğimiz kurabiyeleri mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.