Etiketler:

Islak Kurabiye Tarifi



Islak Kurabiye Tarifi 
Malzemeler:
*125 gr margarin veya tere yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket (125 gr) kakao
*Aldığı kadar un

Şurubu için:
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1,5 çay bardağı su

Üzeri İçin:
*Toz antep fıstığı

Yapılışı:
Margarin, yumurta, sıvı yağ ve toz şeker iyice karıştırılır.
Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karışımı elenerek, yumuşak bir hamur elde edilir.
Cevizden biraz küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır.
200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.
Şerbet malzemeleri kaynatılır, soğutulur.
Sıcak kurabiyeler, soğuk şerbetin içine hızlıca batırılıp, çıkarılarak servis tabağına alınır.
Üzerine toz antep fıstığı serpilip 1 gece bekletilerek servise sunulur.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters