Etiketler:

Reçelli Kurabiye Tarifi


Reçelli Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gr. Tere yağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Fındık
Yapılışı
Margarin ile pudra şekerini (ben 100 gr. tere yağ, 50 gr. margarin kullandım) yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ise toparlamak için un yerine nişasta ekleyin.

Sert olmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Buzdolabında 30 dk. bekletin. (Hamurunuz bu sırada biraz daha sertleşip, kendini toplayacak)

Nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin. Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutun.

Kurabiyeler soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşluk kalacak şekilde sürün.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters