Etiketler:

Portakallı Çörek Tarifi



Portakallı Çörek Tarifi
Malzemeleri. 
  • 1 paket margarin
  • 3.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı karbonat
İç malzemesi :
  • 5 adet portakal kabuğu, rendelenmiş
  • 1.5 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. 

Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı  yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de  üstüne örtün. Önceden Isıttığınız 180 derece fırında pişirin.

Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters