Etiketler:

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi


Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo ayva
  • 5 su bardağı şeker (daha tatlı sevenler 6 bardak şeker koyabilir)
  • 5 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • 10 tane karanfil
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulur. İsteğinize göre küçük küçük doğrayabilir yada rendeleyebilirsiniz (Yarısın rendeleyip yarısını doğrayabilirsiniz). Suda pişinceye dek haşlanır. Ayvalar piştikten sonra şeker ve karanfiller ilave edilir. Reçel kıvamına gelinceye dek kaynatılır. Pişerken içine ayvanın çekirdeklerinden birkaç tane atarsanız hem güzel koku verir hemde reçelin rengi güzel olur.

Ateşten indirmeden 10 dakika önce limon suyu ilave edilir. Kıvamını anlamak için cam bir tabağa 1 damla damlatın eğer dağılmıyor top halinde kalıyorsa olmuş demektir.   Reçelinizi cam bir kavanoz içerisinde buzdolabında saklarsanız daha uzun süre dayanır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters