Etiketler:

Hamsi Tava Tarifleri


Hamsi Tavası Tarifleri
Malzemeleri
  • 40 adet hamsi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yarım limon
  • Tuz
Hamsi Tavası Yapılışı
Hamsiler bol suda yıkandıktan sonra başları ile birlikte içleri ayıklanır. Tekrar yıkanır, tuzlanır, sularının süzülmesi için kevgir içinde bırakılır. 

Diğer tarafta bir kabın içinde yumurtalar kırılır. İçine un, su ve tuz eklenir. Çatalla çırpılır, zeytinyağı tavada kızartılır. Balık, ikisi üçü bir arada kuyruğundan tutulup unlu bulamaca batırılır ve zeytinyağına bırakılarak iki tarafı kızartılır. 

Sıcak olarak limon sıkıp servis yapılır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters