Etiketler: ,

Kuzu Etli Karnıyarık Tarifi


Kuzu Etli Karnıyarık Malzemeleri
Malzemeleri:
  • 7 Patlıcan
  • 350 Gr. Kuzu Eti
  • 1 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 4 Yeşil Biber
  • 3 Domates
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
Yapılışı
Patlıcanları fırın ya da ocakta közleyiniz. Soyup borcama diziniz. Kuzu etini kuşbaşı doğrayınız. Sıvıyağla birlikte kavurun.

Soğan, domates ve biberi doğrayınız. Biber ve domatesin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın. Soğanları ete ekleyip kavurun.

Ardından rendelenmiş sarımsak, biber ve domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates salçası, tuz ve karabiber katıp kavrulduktan sonra altını kapatınız.

Borcama dizdiğimiz patlıcanların ortasını yarınız. Etli harcımızdan patlıcanların içine doldurunuz.

Üzerine bir dilim domates ve biber koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters