Etiketler:

Beşamel Soslu Biftek Tarifi


Beşamel Soslu Biftek Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo biftek
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Mevsiminde 1-2 adet domates rendesi
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Kızartmak için;
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Beşamel sos için;
  • İki su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı dolusu un
  • 1-2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
  • Bir kase kaşar rendesi
Hazırlanışı
Biftekleri tereyağında önlü arkalı kızartalım. Kızarttığınız biftekleri düdüklü tencereye koyalım üzerine 1 yemek kaşığı salça, mevsiminde domates rendesi, kimyon, karabiber, tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Biftekleri yarım saat düdüklüde pişirelim. 

Etler piştiğinde fırın tepsisine sıralayalım, üzerine beşamel sos döküp, kaşar peyniri serpelim. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (tencerede kalan etin suyunu servis yaparken sos olarak kullanabilirsiniz).

Beşamel sos yapılışı
Tereyağında unu hafif kavuralım üzerine süt ve bir fiske tuz ilave edelim, çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters