Etiketler:

Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeleri:
Soslu et için:
•400 gr kuşbaşı et
•1 adet orta boy soğan
•1 adet domates
 •1 silme yemek kaşığı salça
•1 silme tatlı kaşığı toz biber
•1 tutam karabiber
•1 tutam kimyon
•Tuz
•1/2 çay bardağı sıvı yağ
•2 su bardağı su

Patlıcanlı püre için:
•2 adet patlıcan
•1/2 su bardağı su
•1/2 su bardağı süt
•1 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Etinizi düdüklü tencereye alın ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin,
Sıvı yağı ekleyin,
Yağ kızınca soğanlarını katın ve kavurun,
Soğanlar pişince salça ve toz biberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun,
Doğradığınız domatesi ekleyin,
Domatesler de pişince karabiber, kimyon ve suyunu ekleyip karıştırın,
Düdüklünün kapağını kapatıp düdüklünüzün pişirme süresine göre pişirin,
Kapağını açtıktan sonra tuzunu ekleyip sosu istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın (kapağı açtığınızda zaten istediğiniz kıvamdaysa kaynatmanıza gerek yok),
Etler pişerken patlıcanları közleyin,
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın,
Bir tencerede tereyağını eritin,
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Patlıcanları da koyup 1-2 dk çevirin,
Su süt ve tuzunu ekleyip karıştırarak kıvamını alana kadar pişirin,
Ateşten alıp kaşarını ekleyin ve karıştırın,
Servis tabağınıza önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soslu etinizi koyarak sıcak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters