Etiketler:

İsveç Köfte Tarifi


İsveç Köfte Tarifi
Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • Bir kuru soğan(rendelenmiş)
  • Bir su bardağı tuzsuz lor
  • Üç yemek kaşığı süt
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • İki yemek kaşığı sirke
  • İki yemek kaşığı un
  • İki su bardağı et suyu

Yapılışı:
Lorun içine sütü ilave edip çatalla iyice ezin, gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Sonra diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük toplar yapıp dolapta 1 saat kadar bekletin. Sıvı yağ konmuş teflon tavada sallayarak her tarafı pişene kadar kızartın.

Sosu için 
Tavanın içine sirkeyi ilave edip neredeyse uçana kadar pişirin. Sonra unu ilave edin ve rengi biraz dönene kadar karıştırın.En son et suyunu da ilave edip hafif suluca bir sos haline gelene dek pişirin. İster köftelerin üzerine isterseniz de tabağın yanına koyup servis yapın. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters