MALZEMELERİ
- 250 gr dana kıyma
- 1 kg çiğ köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
- Tuz
- 750 gr dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber
- 1 demet maydanoz
- 100 gr ceviz içi
- 3 baş soğan
- Ayçiçek yağı
- Karabiber
- Tuz
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin.
Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gram kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp servis yapın.