Etiketler:

Ezme Sebze Çorbası Tarifi



Ezme Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 6 su bardağı et suyu
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 adet  küçük havuç
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI
Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp  et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin.

Ezip süzgeçten geçirdikten  sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu  ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. 

Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fırında yarım saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters