Etiketler:

Ezogelin Çorbası Tarifi



Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeleri: 

  • 2 çorba kaşiğı un
  • 2.5 çay kaşığı nane
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 kg  kırmızı mercimek
  • 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz

HAZIRLANIŞI
Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. 

Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan  tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. 

Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun  rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş  karıştırarak ilave edin.Bunu  bir taşım kaynatıp ateşten alın. 

Diğer  bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber,  nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki  karıştırıp, servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters