Etiketler:

Çabuk Mantar Çorbası Tarifi



Çabuk Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 torba kuru mantar
  • 500 gr. soğan
  • 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
  • 2 diş sarmısak
  • 6 yemek kaşığı soya yağı
  • 1/2 litre hazır sebze suyu
  • 4 dilim tost ekmeği
  • Tuz, karabiber
  • 100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • Biraz maydanoz
  • Bir çorba kaşığı Amerikan soya unu
HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayın. 1/4 litre suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. 

Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dkika kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters