Etiketler:

Havuç Çorbası Tarifi


Havuç Çorbası Tarifi
Malzemeleri: 
  • 3 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • Karabiber
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. 

Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra  dilimleyin. Dilimlediğiniz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. 

Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters