Malzemeleri
- İki adet patlıcan
- İki tane kabak
- Üç tane sivri biber
- 8-10 tane taze fasulye
- Üç adet patates
- İki tane domates
- Bir tane küçük soğan
- Bir diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Bir çay bardağı zeytinyağ
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- İki çay bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları alaca (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun. İri iri doğrayın ve tuzlu suda 5-10 dakika bekletin.
Kabak, patates, taze fasulye ve biberleride irice doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde), sarımsağı irice doğrayın.
Salçayı iki çay bardağı su ile eritin, tuz, şeker ve yağıda ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sudan alın ve hafifçe suyunu sıkın.
Bir tencereye, tüm sebzeleri, soğan, sarımsak ve salçalı karışımı koyun ve karıştırın.
İlk önce harlı ateşte, suyu kaynayınca altını kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, çekmişse azıcık su ekleyin, sulu bir yemek olmayacak ama dibinide tutturmayın.