Piliç Etli Mantar Tarifi
Malzemeleri
- Bir Tatlı Kaşığı Hardal
- Bir Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
- Bir Çorba Kaşığı Sirke
- Bir Çorba Kaşığı Un
- Bir Çorba Kaşığı Yoğurt
- Yarım Çorba Kaşığı Soya Sosu
- Tuz
- Karabiber
- Üç Diş Sarmısak
- İki Adet Tavuk Göğsü
- 300 gram Mantar
- İki Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
- Bir Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
Yapılışı
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım.
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım.
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.