Etiketler:

Kuru Faslulye Nasıl Yapılır


Kuru Fasulye Nasıl Yapılır 
  • İki Su Bardağı Kuru Fasulye
  • Beş Yemek Kaşığı Sıvı yağı  
  • Bir Tane Soğan
  • Bir Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • Bir Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Bir Tatlı Kaşığı Tuz
  • Beş Su Bardağı Kaynar Su
Yapılışı:
İki Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçene kadar soğuk su ile doldurulur.Bu kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilir. En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek.

Soğan yemeklik doğranır. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilir. Tencereye, beş yemek kaşığı sıvı yağı katılır.Yemeklik olarak doğradığımız, bir tane  soğan konur. Düşük ısı da, soğanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulur.

Bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Beş su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulye karıştırılır. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Pişene kadar ılık ateşte pişirilir.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters