Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
- Beş patlıcan
- İki orta boy kuru soğan
- Yedi diş sarımsak
- Sekiz sivri biber (birkaç tanesi acı olsun)
- yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Üç patates
- Dört orta boy domates (domatesler küçükse 5 adet)
- Yarım çay bardağı kaynar su
- Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine biraz tuz serperek ovun ve bu halde bir süre bekletin.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın. Hepsini zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyarak kavurun.
Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun.
Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Patlıcanları birkaç kez sudan geçirip tencereye ilave edin. Onları da bir süre kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin. (patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir.) En son tuzu ilave edin.
Servis yaparken çok fazla karıştırmadan, patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın.