Etiketler:

Kıymalı Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Patlıcan Kebabı Tarifi Kıymalı Patlıcan Kebabı Pişirmek



Belikırık Patlıcan Kebabı Tarifi


Malzemeleri:
  • Dört tane patlıcan
  • İki tane domates
İç harcı için
  • Yarım gram kıyma
  • İki diş rendelenmiş sarımsak
  • Bir orta boy rendelenmiş soğan
  • Bir tutam kıyılmış maydonoz
  • İki çorba kaşığı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • Kimyon
Sosu için:
  • 50 gram tereyağı
  • Üç çorba kasığı sıvı yağ
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir miktar ılık su
  • Tuz
 Yapılışı:
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.

-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir.

-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir.

- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir.

-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tere yağı ve sıvı yağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir.

-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dakika üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters