Oktay Usta Bayatlamayan Poğaça Tarifleri, Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Bayatlamayan Poğaça Pişirmek, Bayatlamayan Poğaça Tarifleri, Bayatlamayan Poğaça Nasıl Pişiriliyor, Bayatlamayan Poğaça Pişirmek, Bayatlamayan Poğaça Yapmak İçin Gereken Malzemeler, Bayatlamayan Poğaça Oktay Usta Tarifleri.
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- İki su bardağı ılık su
- Bir paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
- Tuz
- Bir çay kaşığı şeker
- Bir tane yumurta
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin.
Hamurunuzun mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.
Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.