Etiketler:

Bayatlamayan Poğaça Tarifi



Bayatlamayan Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı ılık su
  • Bir paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Tuz 
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. 

Hamurunuzun mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.  

Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters