Kuru Köfte Tarifi
Malzemeleri:
Bir kilo yağsız dana kıyma
Dört tane orta boy kuru soğan (çok ince rendelenmiş)
Bir tane yumurta
7-8 dilim kabuklarıyla bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Birir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı kimyon
Kızartmak için:
Bir su bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Önce bayat ekmekleri bol suda ıslanmaya bırakalım.
Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Islanıp iyice yumuşayan ekmekleri elimizle sıkıp, köfte harcının içine karıştıralım. Şimdi de tüm malzemeleri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım. Köfte harcı ne kadar uzun yoğrulursa, en az 8-10 dakika gibi o kadar iyi kızarır ve lezzetli olur. Hatta yoğrulan köfte harcını toparlayıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirmeniz de bu lezzete çok katkıda bulunacaktır.
Sonra köfte harcından kabuklu ceviz kadar parçalar koparalım, iki elimizin arasında yuvarlayıp, 10 cm boyunda 1,5 cm. eninde uzun mekik, köfteler hazırlayalım. Bir tepsinin içine 1 yemek kaşığı unu serpiştirip, köfteleri yan yana dizelim. Bu arada geniş bir tavada yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartalım. Üzerine kağıt peçete serilmiş bir tabağa dizip, fazla yağı emdirelim. Sonra da ılık olarak servise sunalım. Yanında bence patates salatası ya da patates kavurması muhteşem olur.