Etiketler:

Kısır Nasıl Yapılır Kısır Tarifi Kısır Tarifleri Kısır Yapılışı Kısır Yapmak Kısır Malzemeleri Kısır Yemeği

Kısır Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri 
  • Sekiz taze taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Dört diş sarımsak
  • Bir kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • İki su bardağı sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki su bardağı ince bulgur
  • Bir yemek kaşığı nane
  • İki yemek kaşığı pul biber
  • Bir yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
  • Bir kahve fincanı limon suyu
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir avuç taze nane yaprakları
  • İki domates
Hazırlanışı:
1. Taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, sarımsağı ve kuru soğanı da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.

2. Bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin. Bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün. Ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Ara sıra karıştırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)

3. Soğan, sarımsak ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.

4. Sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. Yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle süsleyin. servis yapana kadar üzerini streçleyerek bekletin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters