Etiketler:

Evde Döner Pişirmek


 Evde Döner Pişirmek  
  • Beş adet ince dövülmüş biftek
  • Bir tane soğan
  • 100 gram kıyma
Diğer malzemeler:
  • Beş dilim ekmek içi
  • Dört çorba kaşığı yoğurt
  • İki tane sivri biber
  • İki kaşık domates salçası
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • bir su bardağı su
  • Bir çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı
Döneri yapmak için; soğanı rendeleyin, kıyma ile karıştırın. Yağlı kâğıdın üzerine bir adet ince dövülmüş eti koyun, kıymadan biraz alıp etin üzerine bastırarak yayın.Üstüne et ve kıyma şeklinde kat kat aynı işlemi yapın. En üstte ve en altta et olmalı. Bu şekilde hazırladığınız döneri yağlı kâğıda ya da folyo kâğıdına sarıp derin dondurucuda 4 saat dondurun. Döner yapmak istediğinizde çıkartın ve keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. 

Yağsız bir tavada iki yüzünü 3’er dakika pişirin. Sıcakken tuz ve istediğiniz baharatları serpin. Ekmekleri kızartın. 

Sos için, tere yağını, salçayı, suyu ocakta bir taşım kaynatın ve baharatlandırın. Servis yapacağınız zaman tabağa önce kızarmış ekmekleri, sonra pişirdiğiniz dönerleri ve en üste sıcak domates sosunu gezdirin. İstenirse tekrar tereyağı eritip koyabilirsiniz. Yanında közlenmiş biber ve yoğurtla servis yapabilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters