Etiketler:

Evde Et Döner Tarifi


1. Tarif
Evde Et Döner Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilogram bonfilelik et
  • Bir kahve fincanı sıvı yağ
  • Yeterince tuz
  • İstediğiniz oranda karabiber
Yapılışı:
Buzluğa koyduğumuz bonfile eti, bıçak ile kolayca keseceğimiz duruma geldiğinde çıkartalım, döner yaprakları gibi ince dilimler halinde keselim. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek karıştıralım. Uygun büyüklükte ve yayvan bir tavaya sıvı yağı koyarak kızdıralım. Doğradığımız bonfileyi ağır ateşte, tavanın ağzı kapalı olarak kavurup sıcak servis yapalım.


2.Tarif (Oktay Usta Tarifi)


Oktay Usta Ev Usulü Pilav Üstü Döner
Malzemeler :
  • 2 patates
  • 2 domates
  • 4 biber
  • 400 gr.kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
Pilavı için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Su
Hazırlanışı :
Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu katıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltin. Streç filmin üzerine eti yayın. Üzerine hazırlanmış soğanlı sosu sıvayın, tuzunu, baharatını ayarlayın. Daha sonra üzerine tekrar et, tekrar sos koyarak kat kat dizin. Bütün et ve sos bitince streçle sıkıca sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletin. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirin.

Dönerinizi sade pişirilmiş pilav, sotelenmiş domates, biber ve çıtır patates kızartması ile servis yapın. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters