Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri
- İki su bardağı fasulye
- 250 gram kuşbaşı et
- Altı yemek kaşığı yağ
- Üç adet kuru soğan
- Üç adet domates
- İki sivri kırmızı biber ya da toz biber
- Üç bardak su ya da et suyu
- Tuz
Hazırlanışı
Fasulyeler bir gün önceden suya koyularak ıslatılır.
Düdüklü tencereye 6 kaşık yağ, 250 gr kuşbaşı et, küçük küçük doğranmış 3 adet soğan konarak 10 dakika kadar kavrulur.
Sonra küçük küçük doğranmış domatesler ve biberler eklenir. Biraz daha çevirdikten sonra, bir gece önceden ıslatıp, süzdüğünüz fasulyeleri, tuz ve su koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatınız. 50 dakika kadar pişiriniz.
Fasulyeler düdüklü tencerede pişirilince gaz yapmaz. Onun için önceden haşlayıp suyunu dökmeye gerek yoktur.